Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković u zvaničnoj posjeti Vrhovnom sudu Crne Gore

Objavljeno: 25.04.2018. 23:30 Autor: Kabinet predsjednice Vrhovnog suda

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i predsjednik Vlade Duško Marković konstatovali su danas na sastanku u Vrhovnom sudu da je saradnja sudske i izvršne vlasti kvalitetna i da je potrebna dalja sinergija kako bi Crna Gora bila od strane građana i međunarodne javnosti prepoznata kao država sa jakom vladavinom prava i pravnom sigurnošću.

Predsjednica Medenica predočila je premijeru rezultate rada crnogorskih sudova u 2017. godini, napredak ostvaren u efikasnosti, efektivnosti i kvalitetu sudovanja, poštovanju konvencijskih prava i izazovima sa kojima se sudovi susrijeću u primjeni novih organizacionih i procesnih rješenja.

Predsjednik Marković je istakao da je kao premijer ponosan što su izuzetni rezultati rada sudova prepoznati od strane Evropske komisije jer su upravo oni ključni za proces pristupanja Evropskoj uniji, kao i za priliv stranih investicija.

Predsjednici Vrhovnog suda i Vlade zaključili su da je kvalitetna međuinstitucionalna saradnja neophodna kako bi se uočeni problemi u praksi prevazišli unapređenjem zakonskih rješenja, poboljšanjem sudske infrastrukture, ali i razmotrile mogućnosti zakonske zaštite integriteta suda i sudija.

Sastanku u Vrhovnom sudu prisustvovao je i potpredsjednik za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin i predsjednici odljeljenja Vrhovnog suda.

Kabinet predsjednice Vrhovnog suda

VIDEO: https://youtu.be/dPGjWNsM2DM

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?