Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Jačati regionalnu saradnju u oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda

Objavljeno: 26.04.2018. 20:21 Autor: Maja Jović

Danas je u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava održan sastanak sa savjetnicom ministarke za ljudska prava i izbjeglice u BiH, Sanjom Škuletić – Malagić.
Sastanku su prisustvovale generalna direktorica za unapređenje ljudskih prava i sloboda, Blanka Radošević-Marović, kao i načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Biljana Pejović sa saradnicom.
Na sastanku je razgovarano o pitanjima iz oblasti ljudskih i manjinskih prava i sloboda, kao i politikama jednakih mogućnosti.
Konstatovano je da je snaženje regionalne saradnje identifikovano kao prioritet u oblasti rodne ravnopravnosti, što je navedeno i u zaključcima regionalne konferencije iz marta o.g. pod nazivom „Sprovođenje Istanbulske konvencije Vijeća Evrope - izazovi i naredni koraci”, i sastanka Regionalnog koordinacionog odbora institucija za ravnopravnost spolova u Regiji Zapadnog Balkana kao mehanizma za sprovođenje Deklaracije o saradnji između gender regionalnih mehanizama zemalja Zapadnog Balkana i Mediterana, i Zajedničke izjave o prioritetima iz 2013.godine.
Na sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti koje se odnose na promovisanje međunarodnih dokumenata koja se odnose na zaštitu ljudskih prava i sloboda.
„Regionalna saradnja itekako postoji, pa se samo može raditi na njenom unapređenju“ – zaključeno je na sastanku.

Ministarstvo za ljudska i manjinskih prava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?