Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Purišić: Utvrđenim Predlogom zakona o Socijalnom savjetu unaprijeđuje se rad Socijalnog savjeta

Objavljeno: 26.04.2018. 22:02 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
  
  
Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o Socijalnom savjetu.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić poručio je u izjavi za javnost nakon sjednice da je riječ o izmijenjenom i unaprijeđenom Zakonu o Socijalnom savjetu koji je stupio na snagu početkom 2008. godine, istakavši da je osnovni razlog za izmjenu postojećeg zakona težnja da se tekst zakona učini funkcionalnijim i preciznijim, kako bi se unaprijedio rad Socijalnog savjeta.

„Osnovni razlog zbog kojeg je vršena izmjena ovog zakona je da se tekst postojećeg zakona učini funkcionalnijim i preciznijim kako bi se unaprijedio rad Socijalnog savjeta, kao mjesta gdje se nivelišu interesi sva tri socijalna partnera o najvažnijim pitanjima, što bi trebalo da dovede unapređenja samog procesa socijalnog dijaloga, što je kao što znate bila jedna od sugestija Evropske komisije u najnovijem Izvještaju“ – istakao je ministar.

On je saopštio da u cilju što efikasnijeg rada novi zakon predviđa smanjenje broja članova Socijalnog savjeta sa trideset i tri na dvadeset i četiri člana, te da se uvodi princip rotacije u predsjedavanju Socijalnim savjetom.
      
„Novi zakon o Socijalnom savjetu predviđa jačanje Sekretarijata Socijalnog savjeta u svakom smislu i institucionalnom i finansijskom, što bi trebalo da obezbijedi dobru podršku radu Socijalnog savjeta. Takođe je uveden i princip rotacije u predsjedavanju Socijalnim savjetom, pa će ubuduće po godinu dana predsjedavati Socijalnim savjetom svi reprezentativni socijalni partneri, dakle predstavnik Vlade i predstavnici reprezentativnih sindikata, odnosno udruženja poslodavaca“ – rekao je ministar Purišić.
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
  
   
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?