Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Kuševija: Značajno unaprijeđeni servisi podrške za osobe trećeg životnog doba

Objavljeno: 26.04.2018. 15:00 Autor: mrss

mrss

Direktor direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu, Goran Kuševija učestvovao je na konferenciji povodom završetka projekta “Briga o starijima i zdravo starenje u 12 opština u Crnoj Gori” u organizaciji Crvenog krata Crne Gore.

Projekat je realizovan u 12 opština od 2002. godine sa ciljem poboljšanja kvaliteta života starijih u Crnoj Gori, kao i olakšavanja svakodnevnih poteškoća sa kojima se ova populacija suočava.

Na konferenciji je bilo riječi o značaju brige o starijima za zajednicu ali i mogućnostima saradnje u narednom periodu.

Direktor Kuševija istakao je spremnost Vlade Crne Gore da zajedničkom saradnjom sa organizacijama civilnog društva pružaju servise podrške u lokalnim zajednicama kao što je kroz zakonska rješenja i predviđeno. MRSS nastaviće i dalje da podržava organizacije civilnog društva kada je u pitanju ova kategorija stanovništva.

U proteklom periodu Ministarstvo rada i socijalnog staranja dalo je doprinos poboljšanju položaja osobama trećeg životnog doba, kroz izgradnju i adaptaciju staračkih domova, razvijanje servisa podrške u zajednici kroz otvaranje dnevnih boravaka za starija lica, vešeraje i program kućne njege.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?