Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Rasvijetljeno pet krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta; osumnjičeno sedam lica

Objavljeno: 27.04.2018. 18:21 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su pet imovinskih delikata – jednu tešku krađu i četiri krađe, za čije je izvršenje osumnjičeno sedam lica.

Naime, sumnja se da je Z.N. (30) iz Nikšića počinio krivično djelo teška krađa na način što je od oštećenog D.B, dok se oštećeni nalazio u jednom ugostiteljskom objektu u Nikšiću, otuđio 700 eura. Nadalje, Ž.Ž. (37) i V.F. (38) iz Nikšića osumnjičeni su da su počinili krivično djelo krađa na način što su u mjestu Pandurica, na starom putu Nikšić – Podgorica, otuđili metalne odbojnike pored puta. Vozilo u koje su potom utovarili odbojnike je nedugo zatim zaustavila policijska patrola koja je pronašla ove otuđene stvari i vratila ih vlasniku. Takođe se sumnja da je I.P. iz Nikšića (25) počinila krivično djelo krađa na način što je iz stana M.A. otuđila 500 eura. Osim toga, V.M. (36) iz Nikšića je osumnjičen da je počinio krivično delo krađa tako što je iz dvorišta firme „Frigo sistem“ otuđio požarna vrata čija je vrijednost 750 eura. Osim toga, I.R. (25) i F.M. (25) iz Nikšića su osumnjičeni da su počinili krivično djelo krađa na način što su sa restorana „Kastel“ otuđili dvije sigurnosne kamere.

Krivična djela koja su rasvijetljena počinjena su u periodu od 15. februara do 16. aprila 2018. godine. Osim u jednom slučaju, kada su policijski službenici kontrolom vozila zatekli otuđene stvari nedugo nakon izvršenja krivičnog djela, ostala četiri krivična djela rasvijetljena su intenzivnim radom službenika CB Nikšić koji je doveo do identifikovanja osumnjičenih lica. Protiv osumnjičenih lica su nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću podnijete krivične prijave, a u dva od ovih pet slučajeva osumnjičeni su i privedeni tužiocu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?