Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Krivična prijava protiv maloljetnika zbog sumnje da je počinio KD teška krađa

Objavljeno: 27.04.2018. 18:23 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Berane su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u kratkom roku rasvijetlili krvično djelo teška krađa kojom prilikom je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku protiv maloljetnika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Naime, službenicima CB Berane je juče, 26.04.2018. godine, prijavila H.M. da joj je u dvorištu gimnazije „Panto Mališić“, nepoznato lice otuđilo novčanik u kojem se nalazilo 500 eura i lična dokumenta.

Postupajući po prijavi policijski službenici su operativnim radom i preduzimanjem drugih mjera i radnji identifikovakli lice za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo. Prilikom pregleda maloljetnog E.B. (14), policijski službenici su pronašli i oduzeli 150 eura. Od E.B. je, po nalogu državnog tužioca za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, u policijskim prostorijama uzeta izjava na zapisnik u svojstvu građanina, uz prisustvo zakonskog zastupnika i predstavnika Centra za socijalni rad.

Oduzeti novac je vraćen vlasniku, a nakon pretrage terena pronađen je novčanik sa dokumentima koji je takođe vraćen vlasniku.

Državni tužilac za maloljetnike u ODT u Beranama je nakon sagledavanja spisa predmeta, naložio da se protiv E.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?