Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavljena iskustva Crne Gore u oblasti zaštite i zdravlja na radu na XII Naučno - stručnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem ,,Bezbijednost i zaštita zdravlja radnika pri izvođenju građevinskih radova“ sa porukom ,,Gradimo kapitalne infrastrukturne

Objavljeno: 27.04.2018. 18:47 Autor: mrss

mrss

Predstavnice Ministarstva rada i socijalnog staranja, načelnica Direkcije za poslove zaštite i zdravlja na radu, Danijela Šuković i samostalna savjetnica u Direkciji za poslove zaštitu i zdravlje na radu, Jovana Bošković, učestvovale su na XII NAUČNO - STRUČNOJ KONFERENCIJI SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM ,,Bezbijednost i zaštita zdravlja radnika pri izvođenju građevinskih radova“ sa porukom ,,Gradimo kapitalne infrastrukturne objekte u državi – gradimo ih bezbijedno“, koja se održala 19. i 20. aprila 2018.godine, na Fruškoj Gori.

Organizatori događaja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i Udruženje za unapređenja sistema bezbednosti i zaštite radnika infrastrukture Srbije, prepoznali su napretke koja je Crna Gora ostvarila u predhodnom periodu, kako u stvaranju dobrog zakonskog okvira tako i u samom sprovođenju propisa koji prate oblast zaštite i zdravlja na radu, i smatrali za shodno da bi iskustva Crne Gore bila od velike pomoći zemljama u regionu.

U toku trajanja skupa, održano je niz sastanaka, sa Državnim sekretarom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna, pitanja Nenadom Nerić, vd direktorkom Uprave za bezbednost i zdravlje na radu Republike Srbije, Marinom Furtulom, direktorom Instituta Alfapreving ltd, dr Draganom Stojanovićem, direktorkom Centralnog instituta za zaštitu na radu iz Poljske, Danutom Koradeckom, predstavnicima Državnog inspektorata za trud, Republika Makedonija, predstavnici Stewart ispect – a iz Republike Makedonije, predstavnici Inspektorata za rad, Republika Srbija. Na istim je diskutovano o uporednim praksama, politikama koje države u regionu vode u cilju podizanja svijesti o pitanjima zaštite i zdravlja na radu za sve aktere u procesu rada i o budućoj saradnji.

Naročito, veliko interesovanje je pokazano za iskustvo i rezulate Crne Gore u pregovorima sa Evropskom komisijom, oko usklađivanja sa relevantnim Direktivama EU i konvencijam MOR- a za oblast zaštite i zdravlja na radu.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?