Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Rasvijetljeno lomljenje stakla i pokušaj ubacivanja molotovljevog koktela u prostorije DF-a

Objavljeno: 27.04.2018. 20:09 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti počinjeno na štetu političkog saveza „Demokratski front“ i danas lišili slobode S.M. (30) iz Budve.

Naime, Dežurna služba CB Budva je, 16.04.2018. godine oko 08,00 časova, obaviještena od stane zaposlene u političkom savezu „Demokratski front” da je prilikom dolaska na posao zatekla oštećena vrata od poslovnih prostorija, koje se nalaze u prizemnom dijelu stambene zgrade, dok se ispred vrata nalazila staklena flaša sa nepoznatom tečnošću sa nagorjelom krpom na vrhu flaše te da se flaša nalazila na otiraču na kojem su takođe bili vidljivi nagorjeli tragovi.

Po prijemu obavještenja, na lice mjesta izašla je ekipa za uviđaje koja je po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru izvršila uviđaj. Tom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi sa lica mjesta koji su uz naredbu tužioca upućeni u Foreznički centar radi vještačenja.

Pregledom video zapisa konstatovano je da oko 00,30 časova do ulaznih vrata navedene prostorije dotrčalo nepoznato lice koje je držalo u jednoj ruci kamen kojim je polomilo staklo poslovnih prostorija, dok u drugoj ruci drži staklenu flašu u koju je bila umetnuta zapaljena tkanina, tzv. molotovljev koktel, a koji je to lice pokušavalo da ubaci u unutrašnjost prostorija. Molotovljev koktel koji je bio zapaljen mu je tom prilikom ispao na otirač ispred ulaznih vrata a ovo lice se potom udaljilo sa lica mjesta.

Službenici Centra Bezbjednosti Budva su preduzimajući dalje mjere i radnje na rasvetljavanju predmetnog događaja kao i nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centra došli do osnovane sumnje da je izvršilac predmetnog krivičnog djela S.M. O preduzetim mjerama i radnjama upoznat je državni tužilac u ODT u Kotoru, koji je kvalifikovao događaj kao krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.
Službenici CB Budva su danas, a shodno prethodno pribavljenoj naredbi od sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M, nakon čega je on, po nalogu nadležnog tužioca, lišen slobode uz posebni izvještaj podnijet kao dopuna krivične prijave. Osumnjičeni je sproveden u nadležno državno tužilaštvo zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?