Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Turistički potencijali Crne Gore prezentovani predstavnicima kineske turističke privrede u Dubrovniku

Objavljeno: 28.04.2018. 02:02 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Delegacija Ministarstva održivog razvoja i turizma na čelu sa Damirom Davidovićem, državnim sekretarom, učestvovala je na na „Silk Road Tourism“ konferenciji koja je održana od 24. do 26. aprila u Dubrovniku u organizaciji Kinesko-jugoistočno-evropske poslovne asocijacije (CSEBA) i Internacionalne privredne komore „Put svile“ (Silk Road International Chamber of Commerce - SRCIC). Konferencija je održana pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Hrvatske, a pored investitora i turoperatora iz Kine, predstavile su se i kompanije iz Hrvatske i Crne Gore koje posluju u oblasti zdravstvenog i nautičkog turizma. Prisutni su na konferenciji imali prilike da čuju i više o tome kako da privuku kineske turiste, šta da ponude i kako da najbolje prezentuju turističke potencijale regiona na ovom velikom tržištu.

Damir Davidović, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, održao je prezentaciju na temu „Turistički razvoj na primjeru Crne Gore“ tokom koje je predstavio trenutno stanje turizma, ali značajne ostvarene rezultate u proteklih nekoliko godina. Davidović je napomenuo da je Crnu Goru 2017. godine prvi put u istoriji posjetilo 2 miliona turista, te je ostvareno oko milijardu eura prihoda u ovom sektoru. On je naglasio i da broj kineskih turista u Crnoj Gori rapidno raste u nekoliko poslednjih godina. Tokom 2017. godine, Crnu Goru je posjetilo više od 23000 kineskih turista, što je povećanje od oko 100% u odnosu na 2016. godinu. Prema trenutno dostupnim podacima o najavljenom bukingu i dolascima, kineskih turista će ove godine u Crnoj Gori biti još više, pa se očekuje novi rast. Kina je jedno od najznačajnijih emitivnih turističkih tržišta u svijetu, sa preko 120 miliona turista godišnje.

Delegacija Ministarstva sastala se sa predsjednikom Internacionalne privredne komore „Put svile“, g. Đančong Luom, kao i predstavnicima privrede na odvojenim sastancima.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?