Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Radar za inovacije kao podrška EU projektima za istraživanja i inovacije

Objavljeno: 30.04.2018. 15:17 Autor: Ministarstvo nauke
Evropska komisija pokrenula je Radar za inovacije (Innovation radar) 10. aprila 2018. godine. Riječ je o online instrumentu za upravljanje inovacijama i komercijalizaciju, koji je osmišjen kako bi povezao inovatore sa eksternim korisnicima – investitorima, inkubatorima i svima onima koji bi pomogli plasiranje njihovih inovacija na tržište.

Radar za inovacije je platforma za prepoznavanje inovacija sa visokim potencijalom kroz projekte istraživanja i inovacija koji se finansiraju iz EU fondova, kao i inovatora koji stoje iza njih.

Udruženi istraživački centra (JRC) razvijao je metodologiju i način prikuljanja podataka za Radar za inovacije još od 2014. godine, čime je omogućeno analiziranje EU projekata za istraživanja i inovacije i njihovih rezultata, a što je osnov za dizajniranje novih programa.

Ovom instrumentu može se pristupiti putem sljedeće web adrese: https://www.innoradar.eu/ i/ili putem Smartphone app-a (preuzimanje preko iOS ili Android app stores).

Više o Radaru za inovacije, ali i aktuelnostima u JRC, pogledajte u mjesečnom Biltenu: http://ec.europa.eu/newsroom/eusciencehubnews/newsletter-specific-archive-issue.cfm?newsletter_service_id=169&lang=default
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?