Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2018. godinu

Objavljeno: 30.04.2018. 18:39 Autor: MPRR

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške po površini za zasade maslina, vinograda i/ili ljekovitog i aromatičnog bilja za 2018. godinu, u okviru mjere 1.1.4. Direktna plaćanja u biljnoj proizvodnji.

Ova mjera će se finansirati iz dodatnog finansiranja Projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede (MIDAS) koji finansira Svjetska banka, a implementira ga Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Ovim Javnim pozivom utvrđuju se uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje sredstava podrške.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači mogu ostvariti podršku u biljnoj proizvodnji kroz direktna plaćanja po hektaru za zasade pod maslinom, vinovom lozom, ljekovitim i aromatičnim biljem.

Visina podrške iznosi do 180€ po ha prihvatljive površine. Korisnici mlađi od 40 godina ostvaruju pravo na dodatno plaćanje u iznosu do 10€/ha obradive površine.

Korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju upisati ili ažurirati podatke o poljoprivrednim površinama do trenutka podnošenja Zahtjeva za podršku, i biti upisani u Registar maslinara i/ili vinogradarski registar do dana podnošenja zahtjeva za podršku.

Detaljnije informacije o ovoj vrsti podrške kao i kriterijumima koje treba da zadovolje zainteresovani, nalaze se na internet stranici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a isti se mogu preuzeti i u prostorijama Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/672-007 i 067 205 790.

Tokom realizacije ovog Javnog poziva koristiće se kapaciteti projekta IPA 2013 „Jačanje crnogorske poljoprivrede kroz uspostavljanje Sistema identifikacije zemljišnih parcela (SIZEP)“, koji sprovodi Ministarstvo – Direktorat za plaćanja.

Rok za dostavljanje zahtjeva je 15. jul 2018. godine.



Javni poziv za dodjelu podrške organskoj proizvodnji za 2018. godinu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?