Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Budva: Lišen slobode osumnjičeni za ubistvo u pokušaju

Objavljeno: 28.04.2018. 19:40 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva su danas oko 08,45 časova lišili slobode B.J. (23) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je sinoć počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu R.K.(29) iz Nikšića, sa privremenim boravkom u Budvi.

Naime, Dežurna služba CB Budva je, 27.04.2018. godine oko 23,30 časova, obaviještena od stane Dežurne ekipe HMP u Budvi da je u njihove prostorije pristupilo nepoznato muško lice, mlađe starosne dobi sa povredom u predjelu vrata nastale od oštrog predmeta, najvjerovatnije noža.Po prijemu obavještenja na lice mjesta odmah su upućeni policijski službernici CB Budva koji su zatekli navedeno lice u prostorijama HMP a koje je odbilo saradnju, odnosno koje nije željelo da da podatke o događaju. Nakon prikupljenih obavještenja policijski službenici su došli do saznanja o identitetu oštećenog i načinu na koji je zadobio povredu. R.K. je kao hitan slučaj, jer zadobio teške povrede opasne po život, prevezen u Opštu bolnicu u Kotoru odakle je kasnije transportovan u Klinički centar u Podgorici.

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u cilju rasvijetljavanja ovog događaja, policijski službenici su došli do osnova sumnje da je ovo krivično djelo počinio B.J.On je, ovo krivično djelo, kako se sumnja, počinio na način što je, na raskrsnici ulica Žrtava Fašizma i ulice XVIII-ta u Budvi, nakon verbalnog konflikta a potom i fizičkog sa oštećenim R.K, ubodom nožem u predjelu vrata nanio oštećenom tešku tjelesnu povredu opasnu po život. Osumnjičeni se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici su došli do saznanja da je ovom događaju prethodilatuča ova dva lica u jednom ugostiteljskom objektu, i da se ova lica poznaju od ranije.

Pretragom šireg kruga lica mjesta policijski službenici su pronašli nož sa tragovima crvene boje nalik na krv za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se B.J. liši slobode i da mu se privede uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?