Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana javna rasprava o Nacrtu zakona o strukturnim mjerama u ribarstvu

Objavljeno: 03.05.2018. 16:10 Autor: MPRR

Nacrt zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći, predstavljen je zainteresovanim stranama, na okruglim stolovima koji su prošle sedmice održani u Baru i Kotoru.

Javnim raspravama su prisustvovali predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja – Direktorata za ribarstvo, predstavnici ribarskih udruženja i zainteresovani ribari, kojima je prezentovan Nacrt zakona i data pojašnjenja. Prisutnima su dati precizni odgovori na pitanja, u cilju što boljeg razumijevanja Nacrta zakona. Svi komentari prisutnih su uzeti u obzir kako bi zakon bio bolje što koncipiran i bio dobra osnova za uspiješnu implementaciju.

Usvajanje zakona o strukturnim mjerama, uređenju tržišta i državnoj pomoći, jedno je od mjerila Evropske komisije za zatvaranje poglavlja 13 - Ribarstvo, kojim se uređuju strukturne mjere u ribarstvu i akvakulturi, način sprovođenja strukturnih mjera, uslove za stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture, način organizovanja proizvođača u ribarstvu i akvakulturi, način dodjele državne pomoći, kao i druga pitanja od značaja za ribarstvo i akvakulturu. Strukturne mjere u ribarstvu i akvakulturi se sprovode radi smanjenja privrednih, socijalnih i teritorijalnih razlika u sektoru ribarstva i održivog upravljanja ribarstvom.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?