Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Berane: Pronađeni i oduzeti marihuana, kokain i smješa za miješanje sa opojnim drogama; tri lica lišena slobode

Objavljeno: 03.05.2018. 20:10 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su juče u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednsti Berane, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja tzv. ulične prodaje droge, a postupajući na osnovu operativih informacija, lišili slobode tri lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka i CB Berane su, 02.05.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija, izvršili pregled M.R. (50), N.R. (26) i M.I. (23), sva lica iz Berana. Prilikom pregleda objekta koji koristi M.R, policijski službenici su pronašli i oduzeli 87,6 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, 20,1 gram praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain, 120 grama smješe za koju se sumnja da je namijenjene za miješanje sa opojnom drogom radi dobojanja na gramaži, kao i vagu za precizno mjerenje. Policijski službenici su izvršili pregled lica koja su se zatekla u ovom objektu, i tom prilikom kod M.I. pronašli biljnu marteriju tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 15,9 grama, dok su pregledom N.R. pronašli i oduzeli 17,4 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički cetar radi vještačenja.

Ovom zaplenom službenici Odsjeka i CB Berane su prekinuli još jedan lanac tzv. ulične prodaje opojne droge na području Opštine Berane.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se M.R, I.M. i N.R. liše slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici Uprave policije su u sadejstvu sa službenicima Uprave carina, 01.05.2018. godine, na Graničnom prelazu Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, prilikom pregleda autobusa, a pregledom ličnih stvari T.K. iz Budve pronašli i oduzeli pvc zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je marihuana, manje količine. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela, te da se protiv ovog lica podnese prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Takođe, istog dana, službenici Uprave policije i Uprave carina su, na Graničnom prelazu Željeznička stanica u Bijelom Polju, prilikom pregleda putnika u vozu, kod M.T. iz Nikšića i kod N.M. iz Nikšića pronašli manju količinu biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju koji se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela. Protiv ova dva lica je podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?