Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Cetinje: Kontrolisano 12 bezbjednosno interesantnih lica; jedno lice lišeno slobode po lokalnim potragama; pronađen i oduzet startni pištolj i municija

Objavljeno: 03.05.2018. 20:25 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode lice za kojim su raspisane dvije lokalne potrage. Kod jednog lica pronađen startni pištolj i municija. Kontrolisano 12 bezbjednosno interesantnih lica.

Naime, službenici OB Cetinje su, 29.04.2018 godine oko 17,40 časova, postupajući po operativnoj informaciji, na raskrsnici seoskih puteva Bokovo – Kosijeri, u Cetinju, zaustavili i kontrolisali pmv marke „VW Golf”, na kojem su bile postavljene ručno pravljene registarske oznake a kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice R.F. (33) iz Cetinja. Izvršenom provjerom, utvrđeno je da su za R.F. raspisane dvije lokalne potrage i to jedna od strane OB Cetinje zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara, a druga od strane Centra bezbjednosti Podgorica. Pregledom ovog lica policijski službenici su pronašli i oduzeli papirni zamotuljak sa sadržajem praškaste materije svijetlobrao boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin. Od R.F. je oduzeto i putničko motorno vozilo radi provjera.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela. R.F. je lišen slobode i predat službenicima CB Podgorica radi daljeg postupanja.

Nadalje, službenici OB Cetinje su, 28.04.2018. godine oko 23,50 časova, u Bulevaru crnogorskih junaka, prilikom pregleda pmv marke „Nissan Micra” cetinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao M.Ž. (26) iz Cetinja pronašli i oduzeli startni pištolj marke „Blow” kalibra 9 mm i deset metaka u okviru kalibra 9 mm.
Protiv M.Ž. će biti podnijet Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Službenici OB Cetinje su vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na teritoriji Opštine Cetinje kontrolisali ukupno 12 a sankcionisali pet bezbjednosno interesantnih lica.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?