Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Održava se seminar za hotelijere „Zaštita djece od seksualne eksploatacije u putovanjima u turizmu“

Objavljeno: 04.05.2018. 15:28 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma organizuje seminar „Zaštita djece od seksualne eksploatacije u putovanjima u turizmu“ koji će se održati 7. i 8. maja u hotelu „Splendid“, Budva za predstavnike hotela primorskih opština, zatim u Podgorici u hotelu „City“ 10. maja za predstavnike hotela centralnog regiona i 9. maja u hotelu „Bianca“ za hotelijere sjevernog regiona.

Cilj ovog seminar jeste jačanje stručnih kapaciteta predstavnika hotelijera, kako ga primijeniti i inkoporirati u svoje biznis pakete. Predavači na seminaru biće predstavnice Ministarstva unutrašnjih poslova-Nacionalne kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima, koje će kroz praktičan trening obučiti hotelijere kako da prepoznaju žrtvu i reaguju u slučaju eksploatacije djeteta.

U namjeri da Crna Gora zadrži epitet bezbjedne turističke destinacije u kojoj je osigurano puno poštovanje dječjih i drugih ljudskih prava, u okviru zajedničkog projekta Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima i tadašnjeg Ministarstva turizma, uz podršku Misije OEBS-a, tokom 2006., predstavnici turističke privrede potpisali su „Kodeks ponašanja za zaštitu djece od seksualne eksploatacije u putovanjima i turizmu“, koji ima za cilj da uveća i obezbijedi posvećenost kompanija koje djeluju u turističkoj djelatnosti da se pridruže na porima u borbi protiv trgovine djecom, odnosno zloupotrebi djece u svrhu trgovine ljudima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?