Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađeno i oduzeto oko 54 kg skanka; dva lica lišena slobode

Objavljeno: 07.05.2018. 14:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli oko 54 kilograma skanka. Dva lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici OGB Tuzi su, 05.05.2018. godine oko 19,00 časova, u mjestu Dinoš, postupajući na osnovu operativnih podataka, zaustavili i kontrolisali pmv marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljao E.P. (21)dok se na suvozačevom mjestu nalazio H.K. (22). Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli dva veća džaka i četiri pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine od oko 54 kg.

O događaju su obaviješteni službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su izašli na lice mjesta i preuzeli opojnu drogu radi daljeg postupanje.

Od osumnjičenih lica su oduzeta četiri mobilna telefona i predmetno vozilo radi provjera.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su E.P. i H.K. bavili nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge na području Podgorice ili šire. Oni su, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljali u većim količinama (50 i više kilograma), najvjerovatnije iz Republike Albanije i potom je stavljali u promet. Postoji sumnja da su i drogu koja je nađena kod njih nabavili sa istom namjerom.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se ova lica liše slobode i da mu se privedu u krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?