Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Rekonstrukcija tri obrazovne ustanove u vrijednosti od 2,8 miliona eura

Objavljeno: 06.05.2018. 16:54 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije potpisalo je ugovore o izvođenju radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u tri obrazovne ustanove u vrijednosti od 2,8 miliona eura, a izvođenje radova počeće sredinom ovog mjeseca, sa rokom završetka od pet mjeseci.

Obrazovne ustanove koje su obuhvaćene ovim ugovorom su: Gimnazija „Slobodan Škerović“, Resursni centar „1.jun“ i Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“. 

Izvođenje radova u navedenim obrazovnim ustanovama se realizuje u okviru druge faze „Program eneregetske efikasnosti u javnim zgradama“, po osnovu Ugovora o kreditu i finansijskom doprinosu, koji su potpisani između Ministarstva finansija i KfW banke, kao i po osnovu Posebnog ugovora, potpisanog između Ministarstva ekonomije i KfW banke, u vrijednosti od 22,093 miliona eura. 

Drugom fazom programa je obuhvaćena primjena mjera energetske efikasnosti u odabranim obrazovnim ustanovama, koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete, zatim administrativnim objektima koji su u nadležnosti Uprave za imovinu, kao i odabranim objektima u nadležnosti Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Do sada je u okviru druge faze programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju u vrijednosti od 5,6 miliona eura.

Osim toga, u toku je tender za izbor izvođača radova na primjeni mejra energetske efikasnosti u Zavodu „Komanski most“ u Podgorici, OŠ „Aleksa Bećo Đilas“ i S.M.Š. „Vuksan Đukić“ u Mojkovcu.

Prva faza „Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama“ je realizovana u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015. godine, i u okviru nje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i 1 studentskom domu. Ukupna vrijednost izvedenih radova je iznosila 13,2 miliona eura.

KANCELARIJA ZA ОDNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?