Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo kulture prepoznaje značaj projekta Luštica Bay

Objavljeno: 08.05.2018. 00:37 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović posjetio je danas kompleks Luštica Bay u Tivtu, koji se nalazi u zaštićenoj okolini prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora. Ministar Bogdanović se tokom posjete sreo sa izvršnim direktorom kompanije Darenom Gibsonom, članom Odbora direktora Predragom Nenezićem i njihovim saradnicima i obišao kompleks koji je u izgradnji.

Predstavnici kompanije Luštica Development predstavili su ministru Bogdanoviću dosadašnje rezultate projekta i dalje planove za njegov razvoj.

Ministar Bogdanović je istakao da Vlada Crne Gore podržava projekte koji doprinose ukupnom razvoju Crne Gore, kao i razvoju njene privrede i turizma. U tom smislu, Ministarstvo kulture iz domena svoje nadležnosti, prepoznaje značaj projekta kojeg realizuje kompanija Luštica Development, rekao je ministar Bogdanović. S obzirom na to da se navedeni kompleks nalazi u zaštićenom području, ministar Bogdanović je dodao da je od izuzetnog značaja dobra koordinacija i stalna komunikacija sa predstavnicima Ministarstva i Uprave za zaštitu kulturnih dobara, kako bi se zaštićene zone sačuvale u skladu sa propisima, ali i omogućio razvoj ovog značajnog kompleksa. 

Direktor Gibson je istakao da kompanija Luštica Development tokom procesa planiranja vodi računa o svim kulturnim vrijednostima koji se nalaze u ovoj zoni i njihovoj zaštićenoj okolini, kao i da je dizajn svih objekata u kompleksu usklađen sa arhitektonskim obilježjima objekata na crnogorskom primorju.

Sagovornici su upoznali ministra Bogdanovića da će u narednom periodu investitor sanirati dobra sa potencijalnim kulturnim vrijednostima u ovoj zoni, For Radišević i fortifikacijski punkt Baterija Radišević – stara, kao i zaštititi Gradinu - Kovačeva gomila. Kako je naglasio Ministar valorizacija kulturne baštine i njeno održivo korišćenje je strateški cilj Ministarstva kulture, zbog čega će Ministarstvo i Uprava biti na raspolaganju kako bi jedan od najvažnijih projekata u Crnoj Gori bio realizovan uz adekvatnu zaštitu kulturne baštine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?