Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Šehović u Bijelom Polju: Gradiće se nova OŠ „Dušan Korać“ i Muzička škola u vrijednosti 5 miliona eura

Objavljeno: 08.05.2018. 14:33 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U Bijelom Polju će u toku ove godine početi gradnja nove osnovne škole „Dušan Korać“ i Muzičke škole vrijednosti 5 miliona eura, kao i adaptacija fiskulturne sale i toaleta JU OŠ „Marko Miljanov“, čime će se glavnim gradskim školama u Bijelom Polju vratiti ugled koji im pripada, najavio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović prilikom posjete obrazovno – vaspitnim ustanovama ove opštine.

Ministar Šehović je rekao da će se u narednim sedmicama izvršiti izbor izvođača radova i početi gradnja škole „Dušan Korać“ koja se finansira iz kapitalnog budžeta.

Pored toga, kao jedan od prioriteta najavljena je i adapracija fiskulturne sale i toaleta JU OŠ „Marko Miljanov“ u koju će zajednički investirati Ministarstva prosvjete i sporta i Opština Bijelo Polje, a vrijednost projekta je oko 200.000 eura.

PR služba Ministarstva prosvjete

Najavljena je i izgradnja novog područnog odjeljenja JU OŠ „Rifat Burdžović Tršo“ – Trubina, u vrijednosti 70.000 eura.

U okviru posjete, ministar se sastao i sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i njegovim saradnicima, sa kojima se saglasio da je saradnja lokalne uprave i Ministarstva tradicionalno dobra, te da je rad na unapređenju obrazovnog sistema u Bijelom Polju zajednički interes.

PR služba Ministarstva prosvjete

Ministar i predsjednik Opštine su prisustvovali u Centru za kulturu svečanosti povodom obilježavanja 70 godina JPU „Dušo Basekić“, u okviru koje je održan i Sajam inovativnih pristupa u radu s djecom. Sajam je imao za cilj da ukaže na značaj predškolskog obrazovanja i animira roditelje i djecu s ciljem povećanja predstojećeg upisa u predškolske ustanove.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tokom posjete Bijelom Polju, ministar Šehović se susreo sa direktorima svih obrazovno-vaspitnih ustanova, sa kojima je razgovarao o izazovima sa kojima se suočavaju. Na sastancima je zaključeno da je Ministarstvo prepoznalo postojeće infrastrukturne nedostatke ustanova, te da je obezbijeđen dio sredstava za ulaganje u određene rekonstrukcije i najavljeno da će se sa ulaganjem nastaviti.

Dogovoreno je i da se od naredne školske godine po jedno odjeljenje prvog razreda JU OŠ „Marko Miljanov“ i JU OŠ Nedakusi, uključe u projekat izvođenja nastave na engleskom jeziku, te će se zainteresovanim bjelopoljskim prvacima pružiti prilika da se obrazuju na engleskom jeziku od početka svog školovanja.

Posjeta Bijelom Polju dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore vođena potrebom da se uvidi stanje na terenu i u direktnoj komunikaciji sa nastavnim osobljem stekne realna slika o izazovima sa kojima se suočavaju, te zajedničkim zalaganjem rješavaju.

VIDEO:

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?