Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Ministarstva prosvjete učestvovala na Regionalnoj konferenciji o značaju podrške djeci i njihovim porodicama tokom ranog djetinjstva u zemljama Zapadnog Balkana

Objavljeno: 08.05.2018. 15:25 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Delegacija Ministarstva prosvjete predvođena direktoricom Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje Arijanom Nikolić-Vučinić učestvovala je u radu regionalne konferencije o značaju podrške djeci i njihovim porodicama tokom ranog djetinjstva u zemljama Zapadnog Balkana, koja je održana u Skoplju 3. i 4. maja 2018. godine. Konferenciju je organizovala Svjetska banka, a koorganizator je bila Vlada Republike Makedonije, a delegacija Crne Gore predstavila je inovacije u predškolskom obrazovanju.

Na konferenciji su učestvovali predstavnici ministarstava zemalja Zapadnog Balkana u čijoj su nadležnosti predškolsko vaspitanje i obrazovanje, podrška djeci i porodicama iz domena socijalne zaštite, kao i predstavnici međunarodnih organizacija koje realizuju različite projekte, aktivnosti i incijative u ovoj oblasti. Konferenciju su otvorili Zoran Zaev, predsednik Vlade Republike Makedonije, Linda van Gelder, regionalna direktorica Svjetske banke za Zapadni Balkan, Haime Savedra, direktor Svjetske banke za Obrazovnu globalnu praksu, Renata Deskoska, ministarka prosvjete i nauke Republike Makedonije i Mila Cerovska, ministarka za rad i socijalnu politiku Republike Makedonije.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa regionalnim i globalnim trendovima u vezi sa podrškom djeci i porodicama tokom perioda ranog djetinjstva. Tokom konferencije su učesnici razgovarali i o načinima na koje Svjetska banka može da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ubrzaju proces unapređivanja obuhvata i kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?