Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Hodžić i Đurović kod Boškovića povodom Dana Evrope i 75 godina Bitke na Sutjesci

Objavljeno: 08.05.2018. 17:56 Autor: mod

Ministar odbrane mr Predrag Bošković, primio je danas u posjetu predstavnike Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, uglednog književnika i akademika Zuvdiju Hodžića i publicistu i novinara Dragana Mitovog Đurovića.

Sagovornici su se složili da su vrijednosti koje baštini 9. maj, Dan Evrope, datum kada je 1945. godine pao fašizam, kao i slavna bitka na Sutjesci, od koje obilježavamo 75 godina, trajno usađene u crnogorsku istorijsku vertikalu. 

Ministar je naglasio da je Vojska Crne Gore neodvojivi dio antifašističke tradicije Crne Gore. Hodžić i Đurović su istakli da sve aktivnosti Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore imaju pečat izuzetne saradnje sa Vojskom Crne Gore, na svim nivoima.

Bošković je najavio da će se rado odazvati pozivu da 17. juna prisustvuje svečanosti obilježavanja 75 godina od Bitke na Sutjesci, kojoj je Crna Gora domaćin po prvi put.

Tokom razgovora bilo je riječi o revalorizovanju Spomen sobe Pete proleterske brigade, koja je smještena u krugu podgoričke kasarne u Maslinama. Sagovornici su se složili da je riječ o vrijednoj zbirci oružja, predmeta i memorabilije koja mora dobiti adekvatan tretman.  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?