Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Akcija „Udar“: Bar: Krivična prijava protiv dva lica zbog KD navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja

Objavljeno: 08.05.2018. 19:05 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar, u okviru policijske akcije „Udar“, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Naime, službenici Odsjeka i CB Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv Ž.R. (49) i S.P. (47), oba iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja. Oni su, kako se sumnja, 31.07.2017. godine, Dežurnoj službi CB Bar prijavili da je na magistralnom putu Virpazar – Petrovac u mjestu Bukovik, Opština Bar, došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su ova lica učestvovala kao vozači vozila. Oni su tom prilikom, kako se sumnja, policijskim službenicima koji su sačinili zapisnik o uviđaju, prikazali lažne činjenice time što su prijavili da su sva oštećenja na vozilima kojima su upravljali nastala u toj saobraćajnoj nezgodi, što nije bila istina, a na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva.

Podsjećamo da su službenici Uprave policije u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“, od februara 2015. godine do danas, ukuljučujući i ovaj slučaj, u 22 odvojena slučaja nadležnim tužilalaštvima podnijeli krivične prijave protiv ukupno 41 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Policijske aktivnosti u okviru akcija „Udar“ i „Feribrod“ se nastavljaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?