Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković sa predstavnicima renomiranih kompanija izraelske odbrambene industrije

Objavljeno: 09.05.2018. 21:14 Autor: mod

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, sastao se sa predstavnicima Elte i Elbita, renomiranih kompanija izraelske odbrambene industrije, kao i predstavnicom Agencije za međunarodnu odbrambenu saradnju Ministarstva odbrane Izraela, Avivit Kejnan (Avivit Keinan) koji su boravili u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Bošković je naglasio je da je sveukupna saradnja Crne Gore i Izraela, kao dvije partnerske zemlje, na zavidnom nivou, te istakao uvjerenje da će se ona u narednom periodu  dodatno produbiti, posebno u oblastima sajber odbrane i modernizacije oružanih snaga. Ministar je apostrofirao da se Ministarstvo odbrane snažno zalaže za jačanje kapaciteta Vojske Crne Gore, što podrazumijeva nabavku opreme i sredstava u skladu sa najmodernijim standardima.

Bošković je naglasio da Ministarstvo odbrane i Ministarstvo javne uprave posebnu pažnju pridaju unapređenju kapaciteta u domenu sajber izazova, sa kojima se suočavaju kako savezničke, tako i partnerske zemlje. On je ukazao na bogato iskustvo Izraela u ovoj oblasti, te izrazio spremnost za razmjenu ekspertskih iskustava i definisanja modaliteta za jačanje bilateralne saradnje na tom planu.

Predstavnici izraelskih kompanija prezentovali su proizvode koji bi potencijalno mogli biti od značaja za ostvarivanje buduće saradnje sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Crne Gore, te izrazili spremnost da se u budućem periodu ostvari konkretnija saradnja ministarstava odbrane dvije zemlje u domenu modernizacije i sajber odbrane.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?