Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković - Nagi: Regionalna saradnja garant mira i stabilnosti na Balkanu

Objavljeno: 10.05.2018. 19:00 Autor: mod

Ministar odbrane Crne Gore, mr Predrag Bošković sastao se danas sa ambasadorom Rumunije  u Crnoj Gori, Ferdinandom Nagijem.

Tema razgovora bila je saradnja Rumunije i Crne Gore u oblasti odbrane, kao i političko-bezbjednosne prilike u regionu.

Bošković je istakao da Crna Gora snažno zastupa stanovište da su evropske i evroatlantske integracije zemalja regiona ključ trajne stabilnosti na Balkanu, te ponovio da će Crna Gora nastaviti da se zalaže za promovisanje NATO politike otvorenih vrata.

Ambasador Nagi je pohvalio izuzetan angažman Ministarstva odbrane tokom crnogorskog evroatlantskog puta. On je naglasio da je Crna Gora tokom prve godine članstva u NATO potvrdila svoju poziciju važnog faktora stabilnosti kako u regionu, tako i van njega, angažovanjem vojnika u međunarodnim misijama i operacijama.   

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će dvije države, u svojstvu saveznica, nastaviti dobru odbrambenu saradnju, te da će najavljena posjeta ministra odbrane Rumunije Crnoj Gori biti odlična prilika za razmatranje njenih novih modela u okviru sistema kolektivne bezbjednosti.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?