Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan inicijalni sastanak povodom pokretanja THEMIS III projekta

Objavljeno: 11.05.2018. 19:35 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma
U Ministarstvu održivog razvoja i turizma, 10. maja 2018. godine održan je inicijalni sastanak povodom pokretanja projekta „Promovisanje regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Moldaviji putem umrežavanja u okviru organa nadležnih za sektor životne sredine i pravosuđa“ (Themis mreža III).

Na sastanku su predstavljena dostignuća prve dvije faze projekta, kao i Višegodišnji program rada 2018 – 2020., nakon čega su istaknuti nacionalni prioriteti u skladu sa strateškim, planskim i programskim dokumentima za Poglavlje 27. koji će biti razmotreni za finansiranje kroz III fazu projekta.

Implementacija III faze projekta je predviđena za predstojeći trogodišnji period 2018-2020, a istu će realizovati Regionalni centar za životnu sredinu u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kroz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).

THEMIS mreža predstavlja regionalnu inicijativu uspostavljenu 2010., sa opštim ciljem da olakša proces pridruživanja Evropskoj uniji u okviru Poglavlja 27. – Životna sredina i klimatske promjene, kroz jačanje saradnje i razmjenu znanja i iskustva u zemljama Jugoistočne Evrope i Moldavije.



Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?