Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: CEREMONIJA OTVARANJA PROJEKTA „KA EU PRAVILIMA O KOORDINACIJI SISTEMA SOCIJALNE SIGURNOSTI“ I KONFERENCIJA ZA NOVINARE NA TEMU SLOBODE KRETANJA RADNIKA

Objavljeno: 14.05.2018. 14:12 Autor: mrss
Ministar rada i socijalnog staranja, Kemal Purišić, direktorica Direktorata za evropske integracije, programiranje i implementaciju EU fondova i pregovarač za Poglavlje 2. Sloboda kretanja radnika, Ljiljana Simović i šef sektora za saradnju Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Hermann Spitz govoriće na predstavljanju projekta „KA EU PRAVILIMA O KOORDINACIJI SISTEMA SOCIJALNE SIGURNOSTI“ i konferenciji za novinare na temu slobode kretanja radnika.

Ceremonija će se održati u utorak, 15. maja 2018. godine, sa početkom u 09.30 časova u EU Info Centru, 19. decembra 8, u Podgorici.

S obzirom da je otvoreno EU pregovaračko Poglavlje 2. o slobodi kretanja radnika, EU projekat u ovoj oblasti ima za cilj promociju slobode kretanja radnika, što je jedna od četiri slobode u okviru EU, najvažnija za građane i predstavlja inicijativu za ohrabrivanje sistema socijalne sigurnosti Crne Gore u pripremi za buduću koordinaciju sistema socijalne sigurnosti.

Cilj ovog projekta koji finansira EU, a koji je vrijedan 378,500 €, je da obezbijedi efikasnu primjenu sistema socijalne sigurnosti kroz jačanje administrativnih kapaciteta crnogorskih nadležnih organa i institucija, tako da su relevantne pravne tekovine u oblasti slobode kretanja radnika implementirane nakon prijema Crne Gore u Evropsku uniju. 
  
Glavni korisnik projekta je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a drugi korisnici su Ministarstvo zdravlja, Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, Fond za zdravstveno osiguranje, Zavod za zapošljavanje Crne Gore i Centri za socijalni rad. 



PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?