Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pozivaju se iskusni istraživači iz oblasti medicine da se prijave za Marija Kiri COFUND grant

Objavljeno: 14.05.2018. 18:52 Autor: Ministarstvo nauke
Italijansko udruženje za istraživanje kancera (Italian Association for Cancer Research – AIRC) dobilo je grant u okviru programa Horizont 2020 za Marija Skolodovska Kiri COFUND akciju pod nazivom iCARE-2 (International CAncer REsearch fellowships).

Riječ je o međunarodnom programu stipendija koji promoviše mobilnost istraživača u Italiju i iz Italije u oblasti istraživanja kancera.
Za program se mogu prijaviti lica koja imaju doktorat ili najmanje 4 godine istraživačkog iskustva.

Program nudi trogodišnje stipendije za:
• Odlazeću mobilnost: istraživački koji su najmanje tri godine radili u Italiji i zainteresovani su za istraživačko iskustvo van Italije;
• Dolazeću mobilnost: istraživači van Italije koji žele steći istraživačko iskustvo na nekoj naučnoistraživačkoj ustanovi u Italiji; i
• Grantovi za reintegraciju: za istraživače koji žele steći istraživačko isksutvo od najmanje dvije godine na ustanovi van Italije, ali žele da se vrate i rade u naučnoistraživačkom centru u Italiji.

Rok za prijavljivanje je 25. jun 2018. godine.
Više detalja o ovom programu možete pogledati na sljedećoj web stranici: www.icare-2.airc.it
Za detalje oko iCARE-2 programa možete se obratiti nadležnim osobama na sljedeće e-mail adrese: mariafrancesca.mossuto@airc.it; i/ili sara.redaelli@airc.it.
Za više informacija o Programu su-finansiranja nacionalnih, regionalnih i međunarodnih programa (COFUND) u okviru Marija Sklodovska Kiri akcija možete se obratiti nacionalnim kontakt osobama za Marija Kiri program, Filipu Petroviću, na e-mail adresu: fpetrovic@ac.me i/ili tel. 020 414 250 i Marijeti Barjaktarović Lanzardi, na e-mail adresu: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me i/ili tel. 067 314 178.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?