Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Maloljetno lice zatečeno u konzumiranju alkohola u lokalu; vlasniku novčana kazna i zabrana obavljanja djelatnosti

Objavljeno: 14.05.2018. 19:42 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, zajedno sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove, sproveli akciju „Stop služenju alkohola maloljetnicima“. U jednom lokalu je zatečeno jedno maloljetno lice u konzumiranju alkohola, zbog čega je vlanik lokala kažnjen, a lokal zapečaćen.

Naime, službenci CB Podgorica su zajedno sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove, u noći između 11. i 12.05.2018. ,godine, sproveli akciju „Stop služenju alkohola maloljetnicima“ u ugostiteljskim objektima: „Promaja“, „Madona”, „District”, „Crazy Clock”, „Kod Bora”, i „Amici Friends”, kako bi kontrolisali da li osoblje ugostiteljskih objekata služi alkohol maloljetnim licima. U lokalu „Promaja“ u ulici Hercegovačkoj, zatečeno je maloljetno lice L.S. (17) u konzumiranju alkohola. O događaju je obaviješten njegov roditelj kojem je maloljetnik predat, dok je vlasniku ugostiteljskog objekta „Promaja“ L.M. od strane Uprave za inspekcijske poslove izdat prekršajni nalog za naplatu novčane kazne i izrečena je zabrana obavljanja djelatnosti.

Akcija „Stop alkoholu maloljetnicima“ je izvedena u sklopu projekta „Mladost“ koji policija sprovodi radi suzbijanja delikventnih ponašanja maloljetnika, kao što su zloupotreba droga i alkohola i kockanje, kao i u cilju prevencije ovakvih ponašanja i zaštite maloljetnika. Policijski službenici CB Podgorica će, shodno planu, nastaviti ovu preventivnu aktivnost, u cilju zaštite maloljetnih lica tj. zabrane točenja alkoholnih pića maloljetnim licima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?