Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sjutra finale Školskog kup-a Crne Gore u odbojci i košarci

Objavljeno: 15.05.2018. 20:09 Autor: Ministarstvo sporta
Nakon 185 odigranih utakmica, u kojima je učestvovalo oko 2000 dječaka i djevojčica, iz 67 crnogorskih osnovnih škola, plasman u finale školskog KUP-a Crne Gore u odbojci i košarci, koji je minulih pola godine organizovalo Ministarstvo sporta, izborili su učenici 6. i 7. razreda iz šest crnogorskih osnovnih škola. 

Za trofej školskog KUP-a boriće se odbojkašice OŠ Jugoslavija iz Bara, OŠ Milorad Musa Burzan iz Podgorice i Oš Pavle Žižić iz Bijelog Polja, dok će se u košarci nadmetati dječaci OŠ Blažo Jokov Orlandić iz Bara, OŠ Dušan Korać iz Bijelog Polja i domaćin OŠ Radojica Perović iz Podgorice. 

Finalni turnir, u ime organizatora /Ministarstva sporta/ otvoriće u fiskulturnoj sali JU OŠ “Radojica Perović”, ministar sporta Nikola Janović u srijedu, 16. maja 2018. u 10h, koji će na svečanoj ceremoniji otvaranja, predstavnicima naših zlatnih sponzora / Aerodromi Crne Gore, Lovćen osiguranje, Luka Bar i Monteput/ uručiti plakete u znak zahvalnosti za doprinos koji su dali u razvoju školskog sporta, organizujući prevoz za djecu i nastavnike i donirajući takmičarima dresove za treninge i utakmice.

Nakon ceremonijalnog dijela, do 17.30h na programu je šest utakmica, kada će biti proglašeni i pobjednici prvog školskog KUP-a Crne Gore u odbojci i košarci, kojima će ministar sporta Nikola Janović, ministar prosvjete Damir Šehović i generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, uručiti medalje i pobjedničke pehare.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?