Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Cetinje: Krivična prijava protiv bezbjednosno interesantnog lica

Objavljeno: 15.05.2018. 20:01 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, u sadejstvu sa službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili događaj iz decembra 2017. godine i tom prilikom protiv jednog bezbjednosno interesantnog lica podnijeli krivčnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krvično djelo nedozvoljeno držanje, oružja i eksplozivnih materija.

Naime, Dežurna službe OB Cetinje je, 29.12.2017 godine oko 22,00 časova, obaviještena od strane medicinskog osoblja Službe HMP u Cetinju da je na ukazivanje ljekarske pomoći primljeno lice F.K. (29) iz Cetinja sa povredom od vatrenog oružja. Nakon ukazane ljekarske pomoći u HMP Cetinje i Opštoj bolnici „Danilo I” u Cetinju on je transportovan u JZU Specijalna bolnica za ortopediju, neurohirurgiju i neurologiju „Vaso Ćuković” u Risnu, radi dalje hospitalizacije. Prilikom uzimanja izjave od povrjeđenog, koji je inače bezbjedonosno interesantno lice, on policijskim službenicima nije saopštio informacije koje bi koristile u rasvjetljavanju događaja.

Preduzimajući operativne mjere i radnje službenici OB Cetinje su sve izuzete predmete i tragove proslijedili u Forenzički centar radi vještačenja. Nakon izvršenih vještačenja, rezultati su ukazali na sumnju da je F.K. zadobio tjelesnu povredu od vatrenog oružja, na način što je on ispalio projekti i tom prilikom je došlo do samoranjavanja.
Službenici OB Cetinje su danas, 15.05.2018. godine, državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju protiv F.K. podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?