Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma učestvovali na „Talanoa dijalogu“ posvećenom borbi protiv klimatskih promjena

Objavljeno: 15.05.2018. 20:55 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U sjedištu Okvirne Konvencije UN o klimatskim promjenama (UNFCCC) u Bonu, održane su 48. po redu sjednice Pomoćnog organa Konvencije za nauku i tehnologiju (SBSTA 48) i Pomoćnog organa Konvencije za implementaciju (SBI 48) od 30. aprila do 10. maja. Takođe, u istom periodu radila je i Ad Hoc Radna grupa za Pariski sporazum. Rad se odvijao kroz plenarna zasijedanja i brojna radna tijela, u pravcu unapređenja implementacije Pariskog sporazuma.

Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma učestvovali su na „Talanoa dijalogu”, koji je posvećen kratkoročnim i dugoročnim vizijama za borbu protiv klimatskih promjena, povećanju ambicioznosti na koju poziva Pariski sporazum, povećanju nacionalnog doprinosa, osnaživanju zainteresovanih strana, usmeravanju na različite aktivnosti na sektorskom i nacionalnom nivou, tehnološkim barijerama i načinima njihovog prevazilaženja. Tokom dijaloga članice Okvirne Konvencije UN o promjeni klime su ohrabrene u dijelu sazivanja lokalnih, nacionalnih, regionalnih ili globalnih dijaloga i dostavljanju relevantnih inputa, što će u konačnom doprinijeti organizovanju političke faze Talanoa dijaloga na 24. Konferenciji Okvirne konvencije UN o promjeni klime (COP 24), koja će se održati u Katovicama u Poljskoj tokom decembra tekuće godine.

U istom periodu održani su i sastanci sa predstavnicima EK za klimatsku politiku, kao i s predstavnicima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma sesijama su prisustvovali generalni direktor Direktorata za klimatske promjene Ešef Husić i savjetnica Milica Mudreša.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?