Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović održala radni sastanak o prijedlogu projekta za program EURATOM

Objavljeno: 16.05.2018. 17:05 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarka nauke dr Sanja Damjanović održala je danas radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Crnogorske akademije nauke i umjetnosti, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Centra za ekotoksikološka istraživanja, Zavoda za školstvo i nevladine organizacije PRONA, u cilju razmjene mišljenja o pripremi prijedloga projekta za EU program EUROATOM koji se tiče zaštite od radioaktivnog zračenja.

Sastanku su prisustvovali: prof. Perko Vukotić (CANU), prof. Neđeljko Lekić (UCG-ETF), dr Nikola Svrkota (CETI), mr Dunja Bulajić (PRONA), Miodrag Vučeljić (Zavod za udžbenike), Nevena Čabrilo (Zavod za školstvo), Tamara Djurović, načelnica Direkcije za zaštitu vazduha i zaštitu od buke u životnoj sredini u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Nataša Bjelica, savjetnica u istoj Direkciji.

Sagovornici su razgovarali o načinu udruživanja i modelu saradnje u pripremi prijedloga projekta za specijalni poziv EURATOM, Program za istraživanje i obuku u oblasti istraživanja zaštite od zračenja, u koji su uključene relevantne evropske naučne institucije i organizacije, među kojima i CERN. U Crnoj Gori je u proteklom periodu realizovan projekat „Istraživanje radioaktivnosti u životnoj sredini“ pod rukovodstvom CANU.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o benefitima učešća u programu, potencijalnim budućim akterima nacionalnog tima koji bi se bavio projektom, edukativnom karakteru, te aktivnom učešću naučnih i obrazovnih institucija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?