Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: U petak radionica o mogućnostima podrške EU programa za mala i srednja preduzeća

Objavljeno: 16.05.2018. 15:31 Autor: Ministarstvo ekonomije
Ministarstvo ekonomije, Direktorat za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima, u sklopu projekta Enterprise Europe Network, Scale.up, u saradnji sa Business Start Up Centrom Bar, organizuje radionicu „Preduzetništvo i inovacije za rast“, koja će održati u petak, 18. maja u prostorijama EU Info Centra (Ul. 19. Decembra, Podgorica), sa početkom u 9:00 časova

Na radionici će biti predstavljen projekat Erasmus za mlade preduzetnike (Erasmus for Young Entrepreneurs) namijenjen potencijalnim i postojećim preduzetnicima (koji posluju ne duže od tri godine), da iskoriste šansu za odlazak na praktičnu obuku u neku od renomiranih inostranih kompanija, pri čemu se djelimični troškovi boravka i stručnog usavršavanja u inostranstvu pokrivaju iz budžeta projekta. 

Svoje iskustvo na uspješnoj pripremi aplikacije za MSP Instrument, Horizon 2020 programa predstaviće predstavnici kompanije Swiftty doo iz Beograda, koja je dobitnik Horizon 2020 MSP Instrument faze 1, kao i dvostruki dobitnik „Seal of Excellence“ izdatog od strane Evropske komisije u okviru SME Instrument faze 2.

MSP Instrumenti su namijenjeni isključivo malih i srednjim preduzećima, koji će imati priliku da se upoznaju sa kontekstom, logikom i ciljevima MSP Instrumenta, ključnim kriterijumima na temelju kojih se donose odluke i biraju prijave koje će biti finansirane.

U prethodnom periodu, održan je veliki broj info dana i radionica na temu projektnih aplikacija u okviru Horizon 2020, programa koji je usmjeren na izvrsnost u istraživanjima i inovacijama, na rješavanje društvenih izazova (povećanje broja radnih mjesta, produktivnosti rada) i povećanje konkurentnosti industrije, sa posebnim akcentom na sektor malih i srednjih preduzeća.

Svim zainteresovanim preduzećima će biti na raspolaganju i detaljne konsultacije, naročito onima koja su već aplicirali ili pripremaju projektne aplikacije. 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?