Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Inžinjerija Vojske Crne Gore omogućila saobraćaj preko rijeke Zete

Objavljeno: 16.05.2018. 19:09 Autor: mod

 

Vojnici Inžinjerske čete Pješadijskog bataljona iz kasarne „Milovan Šaranović“  izgradili su u Danilovgradu alternativni most "Bejli",kojim će se, do završetka rekonstrukcije postojećeg mosta, odvijati saobraćaj preko rijeke Zete.

 

U okviru uspješne saradnje Vojske Crne Gore sa opštinom Danilovgrad i Direkcijom javnih radova, pripadnici Vojske su za pet dana sklopili pomoćni most, kako bi se pješacima i vozačima obezbijedilo sigurno funkcionisanje sa jedne na drugu stranu obale.

Načelnik Odsjeka za operacije u Generalštabu VCG, pukovnik Saša Ivanović, naglasio je da je ovo bila  dobra prilika da se na probu stave mogućnosti vojnih kapaciteta i da Vojska Crne Gore na pravi način efikasno i blagovremeno odgovori postavljenom zadatku.

"Uspjeli smo da prvi put u zemlji sklopimo "Bejli” sa dva raspona i čeličnom konstrukcijom dužine 60 metara, koja je oslonjena na betonske stubove sa jednom kolovoznom trakom", precizirao je Ivanović.

Most”Bejli” omogućiće nesmetan saobraćaj preko rijeke Zete, od centra grada prema Pažićima i Martinićima, kao i drugim mjestima na sjeveru opštine, do završetka rekonstrukcije starog Mirkovog mosta.

Ovo je još jedna u nizu realizovanih aktivnosti, gdje je Vojska stavila svoje kapacitete na raspolaganje lokalnim upravama, u cilju što bržeg i efikasnijeg rješavanja infrastrukturnih problema stanovnika gradova širom Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?