Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Rasvijetljena tri krivična djela iz oblasti imovinskih delikata

Objavljeno: 16.05.2018. 19:59 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili tri krivična djela i tom prilikom procesuirali dva osumnjičena lica, od kojih je jedno lice bezbjednosno interesantno.

Naime, Dežurna služba CB Nikšić je, 08.05.2018. godine oko 00:15 časova, obaviještena od strane dispečera zaštitarske agencije da se aktivirao alarmni sistem na objektu marketa „Svaki dan“ u ulici Peka Pavlovića. Izvršenom blokadom užeg lica mjesta, službenici CB Nikšić zatekli su jedno nepoznato lice, koje je pokušalo da se udalji sa lice mjesta, u čemu je spriječeno od strane službenika policije. Osumnjičeni je lišen slobode i doveden u službene prostorije CB Nikšić, gdje je utvrđeno da se radi o E.M. (18) iz Nikšića. Kriminalističkom obradom, policijski službenici su došli do sumnje da je E.M. u društvu bezbjednosno interesantnog lica B.J. (25) iz Nikšića, upotrebom podesnog sredstva, polomio staklo na marketu „Svaki dan“ i iz njegove unutrašnjosti otuđio alkoholno piće i uređaj za automatsku obradu video zapisa. Policijski službenici su od E.M. oduzeli rukavice i jednu potkapu, tzv. fantomku.

Takođe, policijski službenici su daljom kriminalističkom obradom došli do sumnje da su E.M. i B.J. prethodno, 06.05.2018. godine oko 23:30 časova, u naselju Dragova Luka počinili krivično djelo teška krađa na štetu marketu „Idea“, na način što su podesnim sredstvom polomili izlog stakla i tom pilikom iz objekta otuđili veću količinu cigareta, čokolada i alkoholnog pića. Policijski službenici CB Nikšić postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću su izvršili pretres stana i prostorija koje koristi B.J. i to prilikom pronašli dio otuđene robe iz marketa „Idea“ – Dragova Luka, koja je oduzeta. B.J. je lišen slobode.

Nadalje, E.M. i B.J. su, 02.05.2018. godine, kako se sumnja, počinili krivično djelo teška krađa u pokušaju na štetu marketa „Idea'' u naselju Ćemenca, na način što su prethodno prekinuli dovod električne energije u objektu i tako onesposobili alarmni sistem, nakon čega su upotrebom podesnog sredstva pokušali da otuđe sef sa novcem, koji je bio pričvršćen za zid u jednoj od prostorija objekta, a pošto nijesu u tome uspjeli odustali su od dalje namjere vršenja krivičnog djela i napustili objekat.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je naložio da se E.M. i B.J. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili tri krivična djela i to dva krivična djela teška krađa i jedno krivično djelo teška krađa u pokušaju. Nakon saslušanja, državni tužilac je osumnjičenog E.M. pustio da se brani sa slobode, dok je licu B.J. odredio zadržavanje u pritvorskim prostorijama CB Nikšić do privoda sudiji za istragu Osnovnog suda u Nikšiću.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?