Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Posjeta brigadnog generala Daković NATO komandi za operacije u SHAPE, Mons, Belgija

Objavljeno: 17.05.2018. 21:00 Autor: mod

Vršilac dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Ilija Daković, boravio je u posjeti NATO komandi za operacije (Allied Command Operations-ACO) u SHAPE (Supreme Headquarters Allied Powers Europe), Mons, Belgija.

Tom prilikom, general Daković sastao se sa zamjenikom Vrhovnog savezničkog komandanta za Evropu (Deputy Supreme Allied Commander Europe DSACEUR), britanskim generalom Sir James Everardom. General Daković se zahvalio na sveobuhvatnoj podršci koju je ACO komanda pružila Vojsci Crne Gore u procesu euroatlantskih integracija.

“Vojska Crne Gore izražava spremnost i posvećenost jačanju saradnje u svim oblastima, sto će, siguran sam, dodatno doprinijeti naporima Alijanse da odgovori na sve složenije savremene bezbjednosne izazove” - istakao je Daković.  Takođe, informisao je sagovornika o prioritetima Vojske Crne Gore, sa posebnim akcentom na učešću u NATO vođenim operacijama. Tokom razgovora istaknut je značaj realizacije projekta zaštite vazdušnog prostora Crne Gore (Air Policing) u saradnji sa Grčkom i Italijom.

General Daković je kao prioritet istakao dalju modernizaciju i opremanje Vojske Crne Gore u skladu sa najsavremenijim standardima, kao i popunu pozicija u okviru NATO komandne strukture.

General Everard čestitao je Crnoj Gori na ostvarenim reformama i članstvu u NATO, istakavši spremnost za nastavak saradnje, posebno u procesu pune integracije Vojske Crne Gore u NATO vojnu i komandnu strukturu.

Tokom posjete general Daković obišao je vojno-diplomatske predstavnike Vojske Crne Gore koji su angažovani u Kancelariji nacionalnog vojnog predstavnika i NATO štabnim pozicijama u SHAPE.

modmod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?