Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Cetinje: Krivična prijava protiv osumnjičenog za KD zelenaštvo

Objavljeno: 17.05.2018. 21:03 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su juče nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv Č.V. (48) iz Cetinja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo.

Naime, službenici OB Cetinje su, 16.05.2018. godine, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv Č.V. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zelenaštvo na štetu Z.S.

On je, kako se sumnja, sa oštećenim Z.S. tokom 2011. godine ugovorio da mu pozajmi novac na tzv. zelenašku kamatu u iznosu od 15.000 eura, te da mu oštećeni mjesečno isplaćuje određeni iznos na ime te kamate do otplate duga.

Sumnja se da je oštećeni Z.S. osumnjičenom Č.V. isplaćivao tzv. kamatu do 2014. godine.

Oštećeni Z.S. je, kako se sumnja, prilikom ugovaranja tzv. zelenaške kamate osumnjičenom kao sredstvo obezbjeđenja u zalog dao nepokretnost odnosno plac, a kojom prilikom je sastavljen i fiktivni ugovor o kupoprodaji koji je kod notara zaveden kao pravi.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?