Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SOFIJA: Premijer Duško Marković zadovoljan rezultatima Samita EU-ZB

Objavljeno: 18.05.2018. 13:35 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je sinoć, po okončanju Samita Evropska unija – Zapadni Balkan, da je zadovoljan rezultatima skupa budući da je prvi put nakon 15 godina na Samitu tema bila Zapadni Balkan.

„Nedvosmisleno je zaključeno da je evropska perspektiva Zapadnog Balkana otvorena, da je ona tu, a da je na nama, na zemljama Zapadnog Balkana da radimo na onome što je neophodno u našim zemljama da izgradimo standarde i da radimo na ekonomskom razvoju. Danas smo usvajajući Deklaraciju definisali ta politička pitanja jer smo se jasno opredijelili da je neophodno naš region kvalitetnije razvijati prije svega kroz izgradnju i razvoj fizičke infrastrukture, razvijajući digitalnu agendu, radeći na mobilnosti mladih ljudi i regionu. Rekao bih u jednoj rečenici da ovaj samit, pored onoga što je politička poruka o perspektivama proširenja, je i konačna odluka Evropske unije da zemljama Zapadnog Balkana pruži neophodnu finansijsku i svaku drugu pomoć da razvijamo naše resurse za potrebe građana i države“ – rekao je predsjednik Vlade u intervjuu datom uživo za II Dnevnik Televizije Crne Gore.


             
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?