Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

U Skadru potpisan Protokol o saradnji policija Crne Gore i Albanije tokom ljetnje turističke sezone: Crnogorski i albanski policajci sedmo ljeto patroliraju zajedno na našem primorju

Objavljeno: 18.05.2018. 20:11 Autor: UP
UP

VD direktor Uprave policije MUP-a Crne Gore Vesko Damjanović i zamjenica generalnog direktora Policije Republike Albanije i direktorica granične policije ove države Aida Hajnaj Veizaj potpisali su u Skadru u Albaniji Protokol o saradnji policija Crne Gore i Albanije tokom ljetnje turističke sezone 2018. godine.

Kako je to predviđeno Protokolom, i ove godine, sedme zaredom, policijski službenici iz Albanije će biti upućeni na rad u Crnu Goru tokom narednih ljetnjih mjeseci, gdje će na primorju, u tri smjene u trajanju po 20 dana, patrolirati zajedno sa crnogorskim kolegama.

Osim policijskih službenika iz Albanije, na rad u Crnu Goru će, od 01. jula do 01. septembra, shodno protokolima biti upućeni i policijski službenici iz Italije, Hrvatske, Makedonije i Srbije.

Ovaj model saradnje – upućivanje na rad u Crnu Goru službenika uniformisane policije i službenika kriminalističke policije iz pet zemalja je prethodnih godina bio uspješan u smislu regionalne policijske saradnje jer su razmjena informacija, iskustava i dobrih praksi doprinijeli prevenciji i otkrivanju čak i teških krivičnih djela.

VD direktor Vesko Damjanović i zamjenica generalnog direktora Aida Hajnaj Veizaj su na sastanku u Skadru ocijenili da granične policije Crne Gore i Albanije efikasno sarađuju u oblasti suzbijanja prekograničnog kriminala, posebno u otkrivanju i sprječavanju krijumčarenja opojnih droga, te da ovim aktivnostima doprinose i zajedničke granične patrole policija dvije države.

Kao i prethodnih godina, policijski službenici iz Republike Albanije će tokom ljeta biti angažovani u Centru bezbjednosti Budva i Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

UP
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?