Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana ekspertska misija o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli

Objavljeno: 18.05.2018. 21:00 Autor: MUP
Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saradnji sa TAIEX-om, tokom protekle nedjelje, u periodu od 14. do 18. maja organizovalo ekspertsku misiju o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli.

Radom ekpertske misije koordinirao je generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove Safet Korać, a eksperti angažovani od strane TAIEX-a su Robert More, rukovodilac Odjeljenja za operacije granične policije i Peter Skerbiš, rukovodilac Odjeljenja upravljanja granicom, iz Slovenije. Učesnici misije bili su i članovi Radne grupe, među kojima su predstavnici Sektora granične policije, Uprave carina, Uprave za imovinu, kao i službenici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Cilj ekspertske misije u vezi sa izradom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o graničnoj kontroli bio je pružanje podrške i savjetovanje od strane eskperata radi pronalaženja najboljih zakonskih rješenja kojim će se omogućiti usaglašavanje predmetnog zakona sa pravnom tekovinom Evropske unije, prevashodno Zakonikom o šengenskim granicama, kao i stvaranje što boljih uslova za rad policijskih službenika u vršenju granične kontrole, čemu su najveći doprinos dali predstavnici Uprave policije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?