Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Herceg Novi: Rasvijetljene dvije teške krađe; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 18.05.2018. 19:51 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi su juče, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, lišili slobode jedno lice osumnjičeno da je počinilo dva krivična djela teška krađa.

Naime, službenici CB Herceg Novi su, 17.05.2018. godine, lišili slobode A.S. (33) državljanina Kosova sa prebivalištem u Tivtu, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa.

On je, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinio na štetu I.B. na način što je, 23/24.10.2017. godine, na poluostrvu Luštica, selo Gornje Rose, upotrebom podesnog sredstva – pajsera nasilno otvorio prozor na kući oštećenog, ušao u unutrašnjost kuće, gdje je izvršio premetačinu i otuđio televizor marke „Vox“ i ruter za televizor. Otuđene stvari osumnjičeni je, sumnja se, prodao na pijaci u Tuzima u Podgorici.

Nadalje, drugo krivično djelo teška krađa A.S. je, sumnja se, počinio na štetu J.P, na način što je, kako se sumnja, 20/21.04.2018. godine u selu Zabrđe na poluostrvu Luštica, upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorio ulazna vrata kuće oštećenog, nakon čega je ušao u unutrašnjost kuće odakle je otuđio frižider marke „Quadro“, muzičku liniju marke „Samsung“ i akumulatorsku ručnu baterijsku lampu. Otuđene predmete A.S. je, sumnja se, sakrio u pomoćnom objektu kuće koju koristi.

Policijski službenici CB Herceg Novi i OB Tivat, postupajući po operativnim saznanjima, a na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru su, 04.05.2018. godine, izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi A.S. u Tivtu. Izvršenim pretresom pronađen je i oduzet veći broj predmeta i stvari za koje postoji osnovi sumnje da potiču iz krivičnog djela.

Tokom kriminalističke obrade, policijski službenici su došli do saznanja da je A.S. tokom 2017. i 2018. godine izvršio veći broj krivičnih djela protiv imovine na teritoriji poluostrva Luštica, na način je upotrebom podesnog sredstva i fizičke snage nasilno otvarao ulazna vrata objekata, poslije čega je iz njihove unutrašnjosti otuđivao tehničke stvari (televizore, muzičke linije, risivere), alat, plinske boce i druge stvari. U konsultaciji sa državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, policijski službenici preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije oštećenih lica, tj. vlasnika kuća i vikendica, jer se radi, u većini slučajeva, o kućama stranih državljana koji trenutno nisu u Crnoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?