Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan okrugli sto u Podgorici povodom izmjene Zakona o održavanju stambenih zgrada

Objavljeno: 18.05.2018. 23:22 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma danas je održan okrugli sto u sklopu javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o održavanju zgrada za Glavni grad Podgoricu, Prijestonicu Cetinje i opštine Nikšić i Danilovgrad.

 

Tim povodom, Marko Čanović generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja govorio je o novitetima sadržanim u Nacrtu zakona i prisutnima uputio poziv da sve sugestije dostave do 3. juna ove godine. Kako je naveo, najveći broj izmjena i dopuna izvršen je u dijelu preciziranja odredbi koje se odnose na definisanje nužnih i hitnih radova na stambenoj zgradi, instituta privremenog upravnika, preciziranja ovlašćenja inspektora, odnosno izricanja odgovarajućih mjera inspekcijskog nadzora, koje će omogućiti kvalitetniju implementaciju zakona.

 

Ovim putem podsjećamo da se sve primjedbe, predlozi i sugestije na Nacrt zakona mogu dostaviti u pisanoj i elektronskoj formi na e-adresu Ministarstva javna.rasprava@mrt.gov.me ili preko arhive Ministarstva.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?