Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković: Nastavićemo da podižemo sposobnosti Vojske i inžinjerijske čete

Objavljeno: 20.05.2018. 02:20 Autor: mod

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković obišao je danas radove koje Inžinjerijska četa Vojske Crne Gore izvodi na na teritoriji Kuča, konkretno na proširenju puta Ubli-Raće-Momče, kao i na proboju puta Kosor-Kupusci u Kučima.

“Vojska Crne Gore izvodi intenzivne radove u predjelu Kuča, kako bi doprinijela da ovaj kraj bude priveden turističkoj namjeni i omogućila valorizaciju potencijala Kučkih korita“ poručio je Bošković. Dodao je da su aktivnosti Inžinjerijske čete pokazatelj kako naša Vojska može da bude, u mirnodopskim uslovima, veoma korisna za građana i za civilni sektor. Ministar Bošković je istakao „Nastavićemo da podižemo sposobnosti Vojske i inžinjerijske čete, kako bi mogla da odgovori potrebama i u drugim djelovima Crne Gore.Jer ono što smo vidjeli danas je svakako za ponos i Vojsci Crne Gore i državi i glavnom gradu. Ulaganje u kapacitete Inžinjerijske čete se već isplatilo samo ovdje u Kučima, a siguran sam i u drugim djelovima CG. Nakon samo šest mjeseci, tripartitni ugovor potpisan između  Vojska Crne Gore,Fonda za razvoj Kuča i Glavnog grada prevazišao je očekivanja.“

Dr Radomir Prelević, direktor Fonda za razvoj Kuča je naglasio da su mještani ponosni što ministar odbrane Crne Gore obilazi  trasu na kojoj pripadnici VCG izvode grandiozne radove. „Kada se radovi završe, predstavljaće izvanrednu  mogućnost za bolji život Kuča. Vojska Crne Gore je u proteklih nekoliko godina realizovala projekte u Kučima, o kojima se generacijama sanjalo“istakao je Prelević. Dodao je da je, u protekle dvije godine, Vojska dala odlučujući doprinos na putu Kakaricka-Fundina- Zatrijebač, gdje i pored velikog ulaganja dijaspore iz Amerike, put nije mogao biti završen bez  odlučujuće radova koje je Vojska Crne Gore realizovala, obezbjeđujući, na taj način, i alternativni put do Korita. Najavio je da će se u narednom periodu posvetiti pažnja radu na putevima koji omogućavaju turističku valorizaciju ovog kraja, kako zimsku Kučkih korita, tako i realizaciju drugih projekata, poput međunarodne biciklističke trke „Trofej Kuče 2018“, koja će, zahvaljujući zalaganju i radovima Vojske Crne Gore, postati tradicionalna. „Dakle, Vojska Crne Gore-Fond za razvoj Kuča-Glavni grad su dobitna kombinacija“, zaključio je Prelević.

 Angažovanje Inžinjerijske čete na unaprjeđenju infrastrukture širom Crne Gore predstavlja nastavak uspješne realizacije projekata Vojske sa lokalnim upravama. Proteklih godina, Inžinjerijska četa VCG bila je vršila radove proboja novih i proširenja postojećih puteva, sanacije klizišta, sječe šiblja, nasipanja, kao i čišćenja puteva, pri čemu su svi radovi izvedeni u izuzetno teškim terenskim i zemljišnim uslovima, , što iziskuje upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava i veliko naprezanje mehanizacije.

Podsjećamo da je Vojska Crne Gore, samo u toku prošle godine, na teritoriji opštine Podgorica, izvršila radove na sanaciji puta Fundina-Zatrijebač, probijla put u naselju Dinoši-Pikalje, i očistila oko 30 km katunskih puteva. 

 modmod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?