Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Vlade Crne Gore na zasijedanju 78. Sesiji Komiteta za prava djeteta u Ženevi

Objavljeno: 18.05.2018. 20:29 Autor: mrss
Delegacija Vlade Crne Gore, koju je predvodio generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu Ministarstva rada i socijalnog staranja, Goran Kuševija, u periodu od 17 - 19. maja, boravila je u radnoj posjeti Ženevi, u okviru 78. Sesije Komiteta za prava djeteta.

Saglasno obavezama preuzetim pristupanjem Konvenciji o pravima djeteta, Crna Gora kao država ugovornica, shodno članu 44, stav 1.b Konvencije, podnijela je Komitetu za prava deteta Drugi i treći kombinovani izvještaj o primjeni Konvencije o pravima djeteta koji je izrađen u skladu sa važećim Smjernicama specifičnim za sporazum u pogledu forme i sadržaja periodičnih izvještaja koje podnose države ugovornice.

mrss     

U toku sastanka, članovi/ice delegacije su kroz interaktivan dijalog sa članovima/icama Komiteta, prezentovali izvještaj Crne Gore o primjeni Konvencije o pravima djeteta.

Komitet je prepoznao veliki napredak i izuzetne rezultate u oblasti zaštite dječjih prava i pohvalio zalaganje Crne Gore u preduzimanju aktivnosti u cilju primjene Konvencije.

Delegaciju Vlade Crne Gore su pored predstavnika/ca Ministarstva rada i socijalnog staranja činili i predstavnici/ce Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde i Ministarstva odbrane.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?