Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljena tri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta; dva lica lišena slobode a protiv trećeg podnijeta krivična prijava u redovnom postupku

Objavljeno: 23.05.2018. 20:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su tri imovinska delikta – razbojničku krađu u pokušaju, tešku krađu i krađu, i zbog sumnje da su ih počinila lišili su slobode dva lica dok je protiv trećeg osumnjičenog podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Naime, službenici CB Podgorica lišili su slobode S.A. (19) iz Podgorice, zbog sumnje da je na štetu B.M. i benzinske pumle „Petrol“ počinio krivično djelo razbojnička krađa u pokušaju. On je, kako se sumnja, 10.05.2018. godine pokušao da otuđi aluminijska vrata koja pripadaju ovoj bezinskoj pumpi ali ga je tom prilikom opazio građanin B.M. koji je pokušao da ga spriječi u odnošenju vrata. S.A. je tada, sumnja se, zadao B.M. udarac šakom u predjelu glave, nakon čega se, ostavivši vrata koja je imao namjeru da otuđi, udaljio sa lica mjesta motociklom kojim je prethodno došao. B.M. je zadobio povredu od udarca i pružena mu je ljekarska pomoć. Osumnjičeni S.A. je uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Službenici CB Podgorica lišili su slobode i A.J. (34) iz Podgorice, zbog sumje da je na štetu G.I. počinio krivično djelo teška krađa. On je, kako se sumnja, 19.05.2018. godine provalio u pomoćni objekat, u vlasništvu ovog lica, koji se nalazi u mjestu Doljani, iz kojeg je potom otuđio jedan dio stvari dok ga je u otuđenju ostalih stvari i alata zatekao oštećeni G.I. nakon čega je A.J. pobjegao sa lica mjesta. Osumnjičeni A.J. je uz posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Osim toga, službenici CB Podgorica su nadležnom tužiocu u redovnom postupku podnijeli krivičnu prijavu protiv M.V. (33) iz Prijepolja – Republika Srbija, sa boravkom u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je na štetu marketa „Voli“ počinio krivično djelo krađa. On je, kako se sumnja, 16.05.2018. godine ušao u prodajni objekat „Voli“ koji se nalazi u TC „Bazar“, odakle je, iskoristivši kratku odsutnost radnika, iz registar kase otuđio 160 eura.

Sva ova krivična djela rasvijetljena su u kratkom roku i to zahvaljujući operativnom radu službenika CB Podgorica.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?