Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović i Kan: Povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem zajednički cilj

Objavljeno: 23.05.2018. 19:00 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem jedan je od prioriteta i polje zajedničkog djelovanja Ministarstva prosvjete i UNICEF-a, saopšteno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i direktorice UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

Ministar Šehović je zahvalio gospođi Kan na podršci koju UNICEF pruža obrazovnom sistemu ističući oblasti predškolskog obrazovanja, digitalizacije i vještina za 21. vijek.

On je saopštio da je nakon zajedničke kampanje “Svi u vrtić”, koju je uz podršku Ministarstva sprovodila Kancelarija UNICEF-a, obuhvat djece predškolskim obrazovanjem na Sjeveru zemlje uvećan za 20%. Takođe, on je upoznao gospođu Kan sa aktuelnom kampanjom “Zablistaću u vrtiću”, koju s istim ciljem sprovodi Ministarstvo u četiri sjeverne opštine.

Šehović je ocijenio da naročiti značaj ima uvođenje interaktivnih službi u 15 crnogorskih opština, koje sistematski i organizovano rade sa djecom u udaljenim područjima, kako bi predškolsko obrazovanje bilo jednako dostupno svoj djeci.

Šehović i Kan osvrnuli su se na aktuelne zajedničke projekte koje Ministarstvo i UNICEF sprovode, s akcentom na jačanje inkluzivnog obrazovanja i unapređenje rezultata PISA testiranja.

Gospođa Kan je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima u okviru zajedničkih projekata i iskazala spremnost UNICEF-a da, nastavkom odlične saradnje sa Ministarstvom prosvjete, pomogne u dodatnom unapređenju obrazovnog sistema, kroz kontinuirano jačanje kvaliteta obrazovanja.

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?