Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Grade se sportski tereni kod osnovne škole u Plavu

Objavljeno: 24.05.2018. 17:28 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ministarstvo prosvjete raspisalo je tender za izbor izvođača radova na uređenju školskog dvorišta i adaptaciji sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu, a procijenjena vrijednost radova iznosi 240.000 eura.

Realizacijom ovog projekta učenici u najvećoj plavskoj osnovnoj školi dobiće dva sportska terena sa savremenim podlogama prilagođenim za razne ekipne sportove, prostor sa spravama za vježbanje na otvorenom, dječije igralište, te tribine kapaciteta preko 200 mjesta.

Kroz projekat će se, takođe, urediti prilaz školi i riješiti problem parkinga, a rok za završetak radova je 70 dana od dana uvođenja izvođača u posao.

PR služba p

“Ministarstvo prosvjete kontinuirano radi na unapređenju školske infrastrukture, a uređenje školskog dvorišta i adaptacija sportskih terena JU OŠ “Hajro Šahmanović” u Plavu samo je jedan u nizu ovakvih projekata. Uređenjem školskog dvorišta stvoriće se uslovi za kvalitetniju nastavu fizičkog vaspitanja, ali i svojevrstan centar sportskih dešavanja Plavljana, kakav oni odavno zaslužuju”, saopštio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

On je naglasio da je razvoj Sjevera jedan od Vladinih prioriteta i najavio da se narednih dana očekuje objavljivanje tendera za izgradnju savremenog sportskog igrališta u JU OŠ “Džafer Nikočević” u Gusinju, čija procijenjena vrijednost će biti oko 250.000 eura. Šehović je objasnio da ovaj projekat Ministarstvo prosvjete sprovodi kroz model sufinansiranja sa Fondacijom Gusinje iz Njujorka.

PR Služba

U infrastrukturu obrazovno – vaspitnih ustanova opštine Plav u prethodnom periodu uložena su značajna sredstva. Raspisan je tender za gradnju škole Vojnom Selu procijenjene vrijednosti 150.000 eura. U JU OŠ “Hajro Šahmanović” u toku su radovi na rekonstrukciji toaleta, a projekat je vrijedan 38.000 eura. Sanirane su posljedice zemljotresa na objektu JU OŠ “Petar Dedović” u Murinu vrijednosti 58.000 eura, a tokom ljetnjih mjeseci adaptiraće se i objekat područnog odjeljenja JU OŠ “Hajro Šahmanović” - Brezojevica vrijednosti 15.000 eura. Takođe, obezbijeđena su sredstva za adaptaciju asfaltne podloge na sportskom terenu područnog odjeljenja JU OŠ “Petar Dedović” u Gornjoj Ržanici vrijednosti oko 10.000 eura.

Posljedice zemljotresa sanirane su i u područnom odjeljenju JU OŠ “Džafer Nikočević” - Vusanje u opštini Gusinje vrijednosti 44.000 eura, i u Konjusima, opština Andrijevica, ukupne vrijednosti 53.000 eura.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?