Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Zenka na otvaranju međunarodnog naučnog skupa povodom jedanaestog izdanja Crnogorski medijski dijalozi

Objavljeno: 25.05.2018. 14:39 Autor: PR služba

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovaće na otvaranju međunarodnog naučnog skupa povodom jedanaestog izdanja Crnogorski medijski dijalozi, sjutra, 26. maja, u ulcinjskom Hotelu Otrant. Ovogodišnji skup održava se na temu "Mediji i manjine standardi i praksa (kulturološki aspekti)’’.

I ove godine događaj okuplja značajan broj domaćih i inostranih stručnjaka, a na predmetnu temu govoriće oko 60 autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Poljske i Crne Gore.

Neke od tema kojima će se baviti učesnici i učesnice naučnog skupa  biće multikulturalnost i interkulturalnost u medijskom javnom servisu, manjinski mediji i izazovi sa kojima se suočavaju, kulturno djelovanje nacionalnih manjina na lokalnom nivou, međunarodni standardi prava na informisanje na manjinskim jezicima, institucionalni aspekti medijskog izvještavanja na manjinskim jezicima, postmoderni mediji i prava manjina na punu informisanost.

Skup će svečano biti otvoren sjutra u 10 sati, kada će se, pored ministra Zenke, prisutnima obratiti predsjednik Organizacionog odbora Mimo Drašković, predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić, nakon čega će, u okviru plenarnog panela sa Tatjanom Vulić razgovarati Goran Bulatović, Mirza Mahmutović, Meri Maretić, Marko M. Đorđević i Ismet Kalaba.

Naučni skup "Mediji i manjine standardi i praksa (kulturološki aspekti)’’ trajaće do 27.maja.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?