Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stvaranje ambijenta za zdravo odrastanje djece, prioritet u radu Ministarstva zdravlja

Objavljeno: 24.05.2018. 20:21 Autor: Ministarstvo zdravlja
Stvaranje ambijanta za zdravo odrastanje svakog djeteta, kao i zaštita i promocija njihovih prava, imperativ je na kojem svoje aktivnosti temelji crnogorski zdravstveni resor, a podrška UNICEF-a veoma je značajna na tom putu, zaključeno je tokom radnog ručka ministra zdravlja dr Kenana Hrapovića i regionalne direktorke UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, Afšan Kan.

Ministar Hrapović je kazao da sa uvažavanjem prihvata sugestije ove međunarodne organizacije u okviru svojih nadležnosti i izrazio nadu u nastavak saradnje kroz različite vidove pomoći imajući u vidu globalno iskustvo UNICEF-a koje može biti dragocjeno za Crnu Goru. 
‘Naročito smo ohrabreni činjenicom da na zajedničkom putu poboljšanog ambijenta za zdrav razvoj naših mališana imamo pouzdanog i iskrenog partnera u organizaciji čiji su učinci posebno znaćajni za našu zemlju’, kazao je ministar Hrapović.

Tokom susreta posebno je naglašena uspješna saradnja Ministarstva zdravlja Crne Gore i UNICEF-a tokom pripreme Strategije za prevenciju i zaštitu djece od nasilja, kao i mogućnosti reforme Sistema kućnih posjeta.

Gospođa Afšan Kan je pohvalila edukaciju crnogorskih zdravstvenih radnika u prevenciji i zaštiti djece od nasilja u cilju u postupka kontinuirane brige za sve relevantne stručnjake koji rade sa djecom, žrtvama nasilja i djecom izloženom negativnim iskustvima iz ranog djetinjstva.
‘Uloga zdravstvenog sistema je ključna i liderska u ranom razvoju djeteta, a kako su prve godine ključne i šansa za cijeli život, posebno nas raduje Vaš predani odnos ovom važnom segmentu društva’, istakla je Afšan Kan.

Ministarstvo zdravlja
Direktorica UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da je crnogorski zdravstveni sistem uspješno odolio izazovima antivakcinalnih uticaja i uspio da građanima predoči važnost vakcinacije u borbi sa bolestima koje su zaboravljene, kao i da poveća procenat vakcinisane djece u značajnoj mjeri u odnosu na prethodne godine.
Sastanku u Vili Gorica prisustvovali su i gospodin Osama Makavi Kogali, šef Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Milorad Šćepanović, stalni predstavnik Crne Gore pri UN i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi, kao i prof.dr Vesna Miranović, generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu i mr Slađana Pavlović generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja Crne Gore.


MINISTARSTVO ZDRAVLJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?